Skip to content Skip to footer

Hi, ik ben Ilona Verstegen, MSc

Ilona Verstegen psycholoog neuropsycholoog Roermond

Laat ik me aan je voorstellen. Mijn naam is Ilona Verstegen. Ik ben als neuropsycholoog gespecialiseerd in de behandeling van stressklachten. Ik werk graag op holistische wijze. Dat betekent dat ik naar jou als geheel kijk. In mijn behandeling  combineer ik de de regulier psychologische gesprekken met fysiologische meetmethoden. Juist deze combinatie geven heel mooi inzicht in de interactie tussen je psychische klachten en je fysieke lichaam: lichaam én geest. 

Ik help je graag om wat meer over jezelf te weten te komen en te ontdekken waar jij goed in bent. Samen werken we aan je herstel en balans. Het is mijn doel dat je weer lekker in je vel zit en je je talenten tot uiting brengt!

Wie ik ben en wat mijn achtergrond is

Van de Randstad naar Limburg

Geboren in het westen van het land (Leiderdorp, 1984) verhuisde ik op mijn dertiende naar Roermond. Ik riep vroeger altijd het hardst dat ik wel weer terug zou gaan naar de Randstad. Maar uiteindelijk heeft Limburg mij hier gehouden. Ik geef met veel plezier mijn leven nu vorm in Roermond, samen met mijn vriend en mijn dochter (2016).

Studie en werkervaring

De interactie tussen hersenen en gedrag boeit mij ontzettend. Ik heb de universitaire bachelor opleiding Psychologie en master opleiding Neuropsychology afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Diagnostiek- en behandelervaring deed ik op op de afdeling Medische Psychologie van een groot topklinisch ziekenhuis. Vervolgens ben ik enkele jaren werkzaam geweest in de basis en specialistische GGZ bij een landelijke instelling. Ik werkte met zowel kinderen als volwassenen, uiteenlopende problematieken alsook verschillende behandelmethoden. Tevens is hier mijn enthousiasme voor het ondernemerschap ontstaan.

Eigen praktijk

Vanuit mijn eigenwijsheid en idealistische visie maakte ik in 2013 de keuze om mijn eigen praktijk op te starten. Dit zie ik nog altijd als de beste keuze die ik gemaakt heb! Sindsdien begeleid ik dan ook met veel plezier de cliënten in mijn eigen praktijk. Dit op een manier waar ik volledig achter kan staan en die dicht bij mezelf ligt.

Verdieping en verbreding van mijn kennis

In de voorbijgaande jaren heb ik mijn kennis uitgebreid en verdiept middels diverse opleidingen, cursussen en masterclasses. Hierdoor ligt mijn specialisatie op het gebied van stressgerelateerde problematiek. Tevens zag ik in de jaren dat ik werkzaam was als psycholoog bij een huisarts (POH-GGZ) ontzettend veel mensen met grote en kleine problemen. Zodoende heb ik een goed beeld van de thema’s die er tegenwoordig spelen in de samenleving.

De stap om naar een psycholoog te gaan

Veel mensen vinden het een moeilijke stap om naar een psycholoog te gaan. Maar uiteindelijk zijn we allemaal mensen. Met onze grote en kleine dingen waar we tegenaan lopen. Maar laten we met z´n allen het taboe een klein beetje doorbreken. Ook ik ben geen onbeschreven blad en ook ik heb mijn levenservaringen opgedaan. Uiteindelijk zijn het niet de dingen die op je pad komen die je vormen, maar is het vooral de manier hoe je ermee omgaat. Kom in actie, dan kun je verder komen. Balans is daarbij een belangrijk woord. Daar help ik je graag bij.

In mijn behandeling begeleid ik je met de behandelprotocollen in mijn achterhoofd. Jouw specifieke klachten en jij als persoon geven richting en inhoud aan je behandeling. Maar zeker mijn persoonlijke ervaringen geven kleur aan je traject.

Certificeringen en lidmaatschappen

Door het volgen van aanvullende opleidingen en cursussen verdiep en verbreed ik mijn (behandel)kennis. Ik vind het dan ook heerlijk om steeds weer nieuwe kennis op te doen. Middels vakliteratuur en bijeenkomsten blijf ik up-to-date. Mijn lidmaatschappen van de verschillende beroepsverenigingen toont mijn kwaliteit en professionaliteit op de verschillende vakgebieden. Tevens heb ik mij aan de betreffende beroepscodes en klachtenreglementen gecommitteerd.

Certificeringen

De titel ‘psycholoog’ is niet wettelijk beschermd. Dit betekent dat iedereen zich psycholoog kan noemen, ongeacht opleiding of werkervaring. Middels het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP toon ik dat ik lid ben van het Nederlands Instituut van Psychologen. Het toont dat ik beschik over een universitair masterdiploma in de psychologie en ik ervaring heb als psycholoog. Kortom: een kenmerk voor kwaliteit.

  • PSYCHOLOOG NIP
  • Cognitief Gedragstherapeut
  • ACT therapeut
  • Neurofeedback therapeut BCN / BCIA Board Certified in Neurofeedback
  • Biofeedback therapeut
  • Hartcoherentie therapeut
  • Deskundige in de behandeling van slaapproblemen
  • Basisaantekening Psychodiagnostiek NIP
  • EMDR therapeut
  • Orthomoleculair adviseur en orthomoleculair specialist bij burn-out