Vergoeding

Er zijn verschillende vergoedingsmogelijkheden voor je behandeling bij Psychologiepraktijk Ilona Verstegen. Onderstaand een greep uit de mogelijkheden. Heb je nog vragen over de vergoedingen, neem dan even contact op.

Hoeveel vergoed jouw zorgverzekeraar in 2023?
Kom er hier achter.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Basisverzekering

Mijn behandelaanbod wordt niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Dit zegt niets over de werkzaamheid van de behandeling, maar illustreert de landelijke en verzekeraar-specifieke keuzes.

Aanvullende verzekering

De behandeling wordt aangemerkt als complementaire zorg en wordt zodoende vaak geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Bij deze vorm van vergoeding wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico!

Het exacte bedrag aan vergoeding is afhankelijk van je pakket en je zorgverzekeraar. Een overzicht van zorgverzekeraars die vergoeden vind je hier. Wil je het helemaal zeker weten, neem dan nog even contact op met je zorgverzekeraar.

Contract-vrij

Ik werk als contract-vrije psycholoog. Dit vind ik positief: zo kunnen wij samen geheel zelf bepalen hoe je behandeling eruit ziet.  Het behandeltraject wordt specifiek op jou afgestemd en niet door de verplicht te stellen diagnose. De verzekeraar heeft bij mij geen inspraak in de vorm en duur van de behandeling en heeft geen inzage in je dossier. Dit houdt het onafhankelijk en vertrouwelijk. Daarnaast blijft er voor mij meer tijd over voor direct contact met jou.

Overige vergoedingsmogelijkheden

Naast de standaard vergoedingsmogelijkheden door je zorgverzekeraar zijn er vaak nog andere manieren om (een deel van) de kosten van de behandeling terug te krijgen.

  • Vergoeding door je werkgever
    Werkgevers zijn steeds vaker bereid om bij te dragen aan de behandeling van je klachten. De behandeling bij Psychologiepraktijk Ilona Verstegen richt zich namelijk op je ontwikkeling, het voorkomen van werkuitval (preventie) en het zo kort mogelijk laten duren van ziekteverzuim (herstel). Je werkgever heeft vaak verschillende mogelijkheden om hier een bedrag voor vrij te maken. Bespreek het eens met je werkgever.
  • Belastingaftrek
    Het is in bepaalde gevallen mogelijk de kosten van de behandeling op te geven bij je belastingaangifte. Dit geldt voor zowel particulieren als zelfstandig ondernemers. Voor meer informatie over de mogelijkheden tot aftrekposten voor particulieren als zelfstandig ondernemers verwijs ik naar de belastingdienst.

Bovenstaand zijn als service enkele mogelijkheden tot vergoeding genoemd. Psychologiepraktijk Ilona Verstegen is echter niet verantwoordelijk voor de actualiteit en juistheid van deze informatie. Vergoeding van de kosten van de behandeling is altijd voor je eigen verantwoordelijkheid. Ik adviseer je dan ook om je vooraf goed te laten informeren door de van toepassing zijnde betrokken instanties. Het zou vervelend zijn om achteraf tegen vergoedingsproblemen aan te lopen!