Voor wie is de behandeling geschikt?

In mijn praktijk bied ik laagdrempelige psychologische zorg voor volwassenen en jongeren. Met uiteenlopende psychische klachten ben je bij mij aan het goede adres. Middels behandeling op maat gaan we met je klacht(en) aan de slag.

.

Behandeling voor iedereen die de balans kwijt is

Heb je moeite om de balans in je leven te behouden?

De moderne samenleving biedt veel mogelijkheden. Fantastisch natuurlijk als je hier goed gebruik van weet te maken. Maar soms kan het leven ook als veeleisend ervaren worden. Je verlegt je grenzen steeds meer, de werkdruk wordt hoger en de complexiteit neemt toe. Alles moet en kán sneller. Ondertussen wil je ook nog je gezin draaiende houden en je sociale contacten onderhouden. Steeds meer mensen hebben moeite om de balans tussen ‘spanning’ en ‘ontspanning’ in hun leven te behouden en raken uitgeput.

Zit je geestelijke spanning voor lange tijd op een hoog niveau dan ga je dit ook in de rest van je lichaam merken. Je lichaam gaat dan waarschuwingssignalen afgeven en ‘stressgerelateerde klachten’ ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn ´vage´ lichamelijke kwaaltjes en pijnen, hoofdpijn, slaapproblemen, concentratieproblemen, vermoeidheid, angsten, overprikkeling en somberheid. Deze klachten kunnen zich dusdanig gaan opstapelen dat je uiteindelijk voldoet aan de criteria van een burn-out, een depressie of een angststoornis.

Ook van adolescenten en jong-volwassenen wordt steeds meer geëist. Zij krijgen dagelijks veel prikkels binnen die ze moeten verwerken. Soms lopen zij hierin vast en ontstaan er problemen op school, met de studie en in de thuissituatie. Diagnoses zoals ADHD, ADD of autisme horen we steeds vaker voorbij komen.

.

" Investeren in je gezondheid is investeren in de basis voor een goed leven "

Herken je jezelf in het bovenstaande verhaal?

Ik help je je (geestelijke) gezondheid te verbeteren. Met behulp van een persoonlijke aanpak en een complete behandeling leer je om je eigen lichaamssignalen te herkennen, hiermee aan de slag te gaan en je klachten weer de baas te worden.

Volwassenen en jong-volwassenen die zich herkennen in de klachten en willen werken aan een betere gezondheid of een beter functioneren in de thuis, school of werk situatie zijn welkom in mijn praktijk. Ik vind je gezondheid belangrijk. Het is mijn én jouw persoonlijke aandacht en tijd meer dan waard. Investeren in een betere gezondheid is tenslotte investeren in de basis voor een beter leven!

.

Lees verder:

Het alternatief voor pillen of alleen maar praten

Veel mensen weten gelukkig de eerste stap naar hulp te maken. Vaak krijgen zij via de huisarts of specialist bepaalde medicatie voorgeschreven. Of ze hebben een aantal gesprekken gevoerd met een psycholoog of praktijkondersteuner (POH-GGZ) van de huisarts. Heb je het gevoel dat die aanpak niet voldoende helpt of dat je klachten alleen maar (tijdelijk) onderdrukt worden? Dan heb ik voor jou dan een interessante behandeling. Wil je weten wat deze onderscheidende en unieke behandeling inhoud? Lees dan meer over de werkwijze.

Zowel volwassenen als jongeren, adolescenten en jong-volwassenen zijn welkom in mijn praktijk. In een intakegesprek bekijken we welke specifieke behandelmethode het best bij jou en je klachten past. Geïnteresseerd? Neem dan contact met me op om een eerste kennismaking in te plannen.

Plan een gratis intakegesprek in

Vrijblijvend kennis maken en kom er achter of de behandeling bij jou en je klachten past.

De behandeling is niet geschikt voor personen met ernstige psychiatrische problemen.
Zij hebben meer baat bij een intensievere behandelvorm. In sommige gevallen wordt dan ook geadviseerd om een ander behandeltraject te volgen.