Skip to content Skip to footer

7 redenen waarom je jezelf biofeedback training mag gunnen

In de jaren dat ik werkzaam ben als psycholoog sta ik steeds open voor nieuwe behandelmethoden. Het vakgebied staat niet stil! Zie het als mijn gereedschapskoffer die ik steeds verder vul met methoden om jou verder te helpen. Zo kwam in 2010 de biofeedback training op mijn pad. Ik ging me hierin verdiepen en raakte steeds enthousiaster! Juist omdat ik hou van concrete behandelmethoden en niet zo van de vage therapieën. Biofeedback training kun je prima als losse training volgen, of als onderdeel van gesprekstherapie.

Lees hieronder 7 redenen waarom ik vind dat je jezelf biofeedback training mag gunnen.

  • Biofeedback training is een actieve methode:

    Passief in de stoel gaan zitten, een uur naar de psycholoog luisteren en weer naar huis gaan? Vergeet het maar. Bij biofeedback training neem je actief deel aan je behandeling. Of je nu een ontspannen adempatroon aanleert of je huidgeleiding omlaag traint. Jij bent bezig om de balans terug te brengen in je lichaam.

  • Biofeedback training is een leerproces:

    Oefening baart kunst en leidt tot gedragsverandering. Een pianist kan ook niet na 1 les piano spelen. En ook fietsen heb je geleerd door vallen en opstaan. Juist daar leer je van. Door herhaling maakt je brein een nieuw ‘programma’ aan.

  • Biofeedback training vraagt motivatie:

    Motivatie is een drijvende kracht. Als je biofeedback training volgt omdat de dokter dat zei, of om je partner tevreden te stellen, ga je nooit de resultaten behalen die mogelijk zijn. Jij moet voldoende gemotiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan.

  • Biofeedback training werkt motiverend:

    Je krijgt juist motivatie van biofeedback training! Je ziet continu je vooruitgang in de behandeling. Je krijgt steeds meer grip op je stressbalans. Als dat niet motiverend werkt..!

  • Biofeedback training heeft een preventieve werking:

    Biofeedback heeft een dubbele werking. Het geeft je handvatten voor nu én de toekomst. Je leert je eigen lichaamsfuncties te sturen. Want ja, stressvolle situaties blijven op je pad komen. Maar nu weet je hier – ook in de toekomst – goed mee om te gaan.

  • Biofeedback training is samen met gesprekstherapie een goed alternatief voor medicatie:

    Wil je geen medicatie slikken? Ben je huiverig voor bijwerkingen, of ben je bijvoorbeeld zwanger? Juist dan bied biofeedback een hele mooie oplossing. Wel het effect zoals van medicatie, maar niet alle nadelen. 

  • Biofeedback training gaat niet gepaard met bijwerkingen:

    Er is al veel onderzoek gedaan naar biofeedback. En al die onderzoeken tonen geen bijwerkingen aan. Mooi toch?

 

Ben je ook geïnteresseerd geraakt in biofeedback training? Lees hier dan alles over biofeedback training bij stress en spanningsklachten. In een gratis intakegesprek vertel ik je meer over de behandelmethode en hoe het jou ook verder kan helpen.