Waarom het zo belangrijk is om een goede aandacht te hebben

Om goed te kunnen functioneren is het van belang dat je goed je aandacht kunt richten op de dingen die belangrijk zijn. ADHD en ADD worden tegenwoordig veel gediagnosticeerd bij kinderen, maar ook bij jongeren en volwassenen. Tijdens je studie is het belangrijk om goed met je aandacht bij de les of het college te zijn. Op die manier komt de informatie die de docent overbrengt goed bij je binnen. Je hersenen pikken deze informatie op en slaan deze op in het geheugen. Zo kun je de informatie later herinneren of kun je iets doen met deze kennis.

Volwassenen komen er steeds meer achter dat ze vroeger al last hadden van problemen met de aandacht. Ook volwassenen kunnen ADD of ADHD hebben of een ander aandachts- en concentratie probleem. Stel je voor: Als je aan het werk bent, is het ook belangrijk om goed geconcentreerd te kunnen zijn. Focus bij je werktaken waar je op dat moment mee bezig bent voorkomt fouten en zorgt dat je een goed resultaat kunt leveren. In het werk is het vaak ook belangrijk dat je bepaalde taken in de juiste volgorde doet en dat je kunt evalueren hoe het gaat en op tijd kunt bijsturen.

ADHD, ADD en aandachtsproblemen bij jongeren en volwassenen

Problemen met de aandacht komen helaas veel voor. Soms worden deze klachten gediagnosticeerd met ADHD of ADD. Soms vallen je klachten niet binnen een diagnose, maar heb je wel last van aandachtsproblemen. Tijdens je studie kan dit tot uiting komen doordat je moeite hebt om je aandacht en concentratie erbij te houden, leerproblemen hebt en misschien zit je wel weg te dromen terwijl belangrijke informatie wordt verteld. Of je hebt veel moeite om je huiswerk goed en gestructureerd te maken en je aandacht op het studeerwerk te richten. Hierdoor krijg je misschien vaak te horen: “Het zit er wel in, maar het komt er niet uit.” Bij volwassenen zien we deze klachten veel terug tijdens het werk, waardoor werk niet op tijd af komt en zich alleen maar opstapelt. Kleine klachten kunnen zo uitgroeien tot grotere problematiek.

Behandeling van ADHD, ADD en aandachtsproblemen

Voor deze klachten biedt Psychologiepraktijk Ilona Verstegen een passende oplossing en behandeling. Ik benader deze klachten op een neuropsychologische wijze. Hierbij kijk ik hoe je brein functioneert en hoe je met je klachten om gaat. Tijdens de behandeling leer je door middel van neurofeedback training om je brein te trainen, zodat je je gemakkelijker kunt concentreren en je aandachtsklachten af nemen. Tijdens de begeleidende gesprekken op basis van de cognitieve gedragstherapie help ik je om goed met je klachten om te gaan. Ik begeleid je en geven je hulp, tips en handvatten die je in de praktijk kunt inzetten. De behandeling is een veel gevraagd alternatief voor behandeling met medicijnen, met een vergelijkbaar effect!

Hoe de neurofeedback behandeling precies werkt lees je hier.
Hoe de cognitieve gedragstherapie precies werkt lees je hier.

Behandeling

Ik heb als neuropsycholoog ruime ervaring in het behandelen van mensen met aandachtsproblemen. Ik ga er van uit dat iedereen uniek is en ik stem de behandeling dan ook specifiek op jou en je klachten af. Tijdens het behandeltraject wordt je op de hoogte gehouden van je vorderingen. Mijn praktijk is gevestigd in het centrum van Roermond. Er zijn diverse manieren waarop je behandeling vergoed kan worden.

Gratis intakegesprek

Wil je weten of de behandeling bij je past of heb je nog vragen? Plan dan een gratis intakegesprek met mij in.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *